U heeft een EPA-advies! Wat nu?

De overheid heeft het Energielabel voor woningen verplicht gesteld bij de verkoop van uw woning. Hoewel het nog niet vlekkeloos verloopt, is het een goede zaak dat de energiezuinigheid van de woning een rol gaat spelen bij de koop en verkoop van huizen.

Plaatselijke overheden stimuleren hun bewoners om, bijvoorbeeld in het kader van “Meer Met Minder”, om voor hun huis een energiescan te laten maken. Er rolt dan een Energielabel uit, bijvoorbeeld D, E of F. Bij de energiescan krijgt u een overzicht van een aantal maatregelen pakketten waarmee het energieverbruik van de woning naar beneden kan worden gebracht. Vaak zit er ook een globaal overzicht van de kosten van de verschillende pakketten bij. Ook wordt er een indicatie gegeven van de besparing op de energiekosten. En er wordt aangegeven welk energielabel de woning heeft na het aanbrengen van de maatregelen.

In de praktijk blijkt dat mensen niet altijd goed raad weten wat ze met het algemene advies aan moeten. Er wordt nogal eens verwezen naar een ‘woningtype’, een categorie waar uw huis dan ook in valt. Maar u wilt weten wat voor uw huis de beste oplossing is! DuurzaamBouwAdvies kan voor u het algemene advies vertalen naar uw woning en uw wensen. Wij komen bij u aan huis de situatie opnemen en bekijken samen met u wat, gelet op uw budget, de meest effectieve maatregel is uit de energiescan. Wij kunnen u dan ook adviseren over de bouwkundige en technische consequenties die de maatregelen met zich meebrengen. Kortom, advies op maat! Neem daarvoor contact op met DuurzaamBouwAdvies. (dubo.advies@xs4all.nl)

Adres vlak

DuurzaamBouwAdvies

brug tussen theorie en praktijk


Harrie Lieverse

Beringlaan 4 - 2803 ga gouda
t: 0182537082 m: 0645183420
e: dubo.advies@xs4all.nl
LinkedIn DuurzaamBouwAdvies